Ово није рекламни слоган, ово су клинички потврђене чињенице

ПРЕПОРУКА СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРЕВЕНТИВНО:

50г. свеже или 5г. суве

 

 

Витамини групе “B”: B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12

 - Потпомаже раст и појачава апетит код деце

- Неопходан за правилну функцију нервног система

- Отклања раздражљивост

- Потпомаже концентрацију, памћење и равнотежу

- Спречава појаву рахитиса код деце 

 

 

Посебно значајан је витамин В12 тзв. “црвени витамин” јер подстиче развој црвених крвних зрнаца и на тај начин утиче на спречавање анемије, али и код побољшања концентрације. Гљива садржи природну супстанцу ергостерол која се под утицајем ултраљубичастих зрака претвара у витамин D толико потребан нашем организму.

Од минерала највише садржи калцијум, фосфор, гвожђе као и велику количину угљених хидрата потребних за брзу надокнаду изгубљене енергије. Све ове особине говоре да је ненадокнадива у исхрани спортиста, рековалесцената и свих оних који се баве тешким физичким радом.

Препорука светске здравствене организације за очување здравља да користимо већ проверена медицинска искуства у коришћењу shii-take као лековитог средства је 50 гр. свеже гљиве дневно.